“It is more important to click with people than to click the shutter.” - Alfred Eisenstaedt

Next article
Previous article

Lupi, sange si vikingi – o sedinta foto complexa

16.12.2017
Bucuresti
Fotograf: Dan Renţea
Invitat: Radu Grozescu
Numar participanti: 9

 

Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale fotografiei consta in puterea de a atrage privitorul intr-o alta lume. Asta mi-am dorit de la iesirea foto pe care am organizat-o la finalul acestei saptamani: o calatorie in viata vikingilor.

Dupa cateva saptamani de documentare, cautari, planuri, idei, inspiratie, brainstorming, am gasit grupul perfect care sa creada si sa se implice cu creativitate si entuziasm in aceasta poveste. Ideile tuturor aveau sa fie aduse la viata in cel mai realistic si interesant mod.

Proiectul, de o complexitate ridicata, a presupus un efort sustinut menit sa lege unitar toate verigile: modele, garderoba si accesorii, make-up, hairstyle, arme, locatie si animale.

Modele, make-up, hairstyle

Pentru a-l face pe privitor sa creada in povestea spusa prin imagini, trebuia sa gasesc „vikingii” perfecti. Acestia au fost: MalinkaDiana si Ina. Am lucrat cu Ina inclusiv pentru make-up si hairstyle. Aceste doua elemente au fost foarte importante in proiectul meu pentru ca ele au adus veridicitate si au completat intreaga imagine a vikingilor.

Garderoba, arme, animale

Costumele, armele si animalele au fost puse la dispozitie de Vali Vasilescu, un adevarat profesionist care s-a implicat inca de la primele discutii cu idei/solutii din propria experienta. Am folosit: blănuri, piele, bijuterii, curele vechi, arme nordice, protectii pentru cap, maini si picioare, bocanci. Am fost impresionati de usurinta cu care am lucrat cu lupii Ţar si Bref, cu caii dresati si pasarile de prada.

Inca de la inceput am stabilit sa lucram intreaga zi in aceeasi locatie, in lumina naturala, si nu in studio. La sugestia lui Vali, am ales o locatie intr-o padure izolata din zona Izvorani, cu acces dificil. Dar efortul a meritat. De asemenea, am vrut sa fim langa o mlastina pe care sa o valorificam in imaginile noastre.

Mai jos cateva imagini behind the scenes.

Participantii la acest proiect, carora le multumesc pentru interes, entuziasm si implicare, au fost:

– Alina

– Iulia

– Aurel (vikingul)

Dragos

– Catalin

– Mihai

– Sorin

– George

– Aurel

Va invit sa priviti ce am creat:

Multumiri speciale adresate catre:
– Dl. Radu Grozescu – pentru sfaturi tehnice si nu numai
– Vali Vasilescu – pentru garderoba, arme, animale. Suntem la prima colaborare impreuna, una foarte buna; cu siguranta vor mai urma si altele.
– Modele: Malinka, Diana, Ina , Aurel (in dublu rol: fotograf si viking warrior)
– Ina –  pentru make-up si hairstyle

acum 2 ani

Daniel Ciucă

Frumos și interesant! Felicitări!

acum 2 ani

danr

Multumesc :)

acum 2 ani

Cristi Chivu

Foarte interesant si captivant. Pozele sunt extraordinare. Felicitari!

acum 2 ani

danr

Multumesc :)

acum 2 ani

Inashan

A fost minunat sa iau parte la acest proiect. Arta, profesionalism, pasiune, si o echipa de oameni extraordinari.

acum 2 ani

danr

Ma bucur tare mult ca te-ai simtit bine in compania noastra. Am avut mari asteptari de la tine si mi le-ai depasit. :) A fost o placere sa colaborez cu tine si abia astept urmatoarea iesire pentru a lucra din nou impreuna.

acum 1 ani

Dorin Neamțu

Foarte fain! Bravo!

acum 1 ani

danr

Multumesc! :)