“It is more important to click with people than to click the shutter.” - Alfred Eisenstaedt

Next article
Previous article

     Surse de inspiratie

     Youtube a devenit o sursa de informatie extrem de populara in randul celor pasionati de fotografie si/sau editare foto (Lightroom si Photoshop fiind cele mai comune softuri de editare). Multi fotografi cunoscuti au propriile canale de Youtube, oferind publicului larg scurte tutoriale cu titlu gratuit prin intermediul carora isi promoveaza cursurile online (contra cost desigur).

     In cateva randuri va voi prezenta fotografii ale caror tutoriale le urmaresc cu placere, precum si o alta sursa pretioasa de informatii, mult mai usor accesibila pentru mine. Ordinea este aleatorie.

1. Karl Taylor – commercial photographer & photo instructor. Spre deosebire de multi alti fotografi, ceea ce imi place la Karl Taylor (pe langa creativitatea sa) este atentia pe care o acorda activitatilor de marketing si de management general al afacerii sale. Are un site bine pus la punct si stie foarte bine cum sa-si promoveze activitatea. Gasiti tutorialele gratuite accesand canalul lui de Youtube (https://www.youtube.com/user/GreatPhotographyTips/videos). Pentru cei cu posibilitati materiale, recomand achizitia cursurilor contra cost. Lista cursurilor este extrem de bogata, plecand de la cele de fotografie de peisaj si pana la cele pentru fotografia de produs, de fashion, Photoshop, Lightroom, etc.

2. Dani Diamond – portrait photographer & retoucher. Initial se axase pe fotografia de peisaj, dar in ultimii ani s-a facut remarcat la nivel international prin portretele sale si in special prin editarea lor. E genul de fotograf care trage aproape exclusiv in lumina naturala, motiv pentru care aloca foarte mult timp editarii imaginilor in Photoshop. Are putine tutoriale pe Youtube (https://www.youtube.com/user/dd1photos/videos ), insa a lansat recent un tutorial (contra cost desigur) foarte bun despre editarea portretelor in Photoshop. Il recomand pentru ca vine cu mici trucuri de editare a pielii pe care nu le-am regasit in niciun tutorial free.

3. Radu Grozescu – commercial photographer & photo instructor. L-am cunoscut la un workshop de-al dansului si am ramas impresionat atat de cunostintele pe care le are in materie de tehnica foto, cat si de rabdarea cu care raspunde la intrebari. Dansul este sursa mea pretioasa de informatii de care aminteam cateva randuri mai sus. Pentru cei care vor sa obtina diploma care atesta calificarea de fotograf, va recomand cursurile foto acreditate ANC (organizate de F64) si sustinute de Dl. Grozescu. Un alt mijloc de a primi raspunsuri la intrebarile pe care le aveti in materie de tehnica foto il reprezinta afilierea la pagina de facebook dedicata in primul rand fotografilor incepatori, administrata de Dl. Grozescu (https://www.facebook.com/groups/curs.foto.RG/).

4. Serge Ramelli – commercial photographer & photo instructor. Tutorialele contra cost ale lui Ramelli nu aduc foarte multa informatie in plus fata de cele free de pe canalul lui de Youtube (https://www.youtube.com/user/cmoeu/videos). Recomand tutorialele lui celor care editeaza in Lightroom si vor sa invete sa puna in valoare brush-ul, filtrul gradual, etc.

5. Julia Kuzmenko – beauty & fashion photographer. A dezvoltat un panel de lucru in Photoshop pentru a usura munca fotografilor care vor sa editeze portretele la un nivel profesional. Are cateva filmulete interesante pe canalul ei de Youtube (https://www.youtube.com/user/ReArV1eWmiRRor/videos ). Va lansa in curand un curs online ce se anunta foarte interesant (http://masterbeautyphotography.com/product/go-pro-studio-beauty-video-training/ ).

6. Michael Woloszynowicz – beauty, fashion & portrait photographer and retoucher. Este fotograful cu cele mai interesante si bine structurate tutoriale free de editare in Photoshop (si nu numai) pe care l-am descoperit in cautarile mele pe Youtube. Canalul lui de tutoriale video il puteti accesa dand click aici. Il recomand celor care sunt axati pe fotografia de portret si care au un minim de experienta in utilizarea Photoshop-ului.

     Ar mai fi cativa fotografi pe care-i urmaresc, insa in ultima perioada nu si-au mai actualizat continutul canalelor de Youtube sau al site-urilor lor si, din acest motiv, nu i-am inclus in lista.

      Ce am invatat? Mai jos cateva imagini :)