“It is more important to click with people than to click the shutter.” - Alfred Eisenstaedt

Next article
Previous article

Workshop cu Jeff Ascough

Pentru cei care nu stiu, Jeff Ascough este:

  • in top 10 fotografi de nunti din lume
  • in top 100 cei mai buni fotografi din toate timpurile
  • ambasador Canon

Cum se descrie el?

“I don’t really refer to myself as a wedding photographer. I’m a photographer who happens to shoot weddings. As a photographer, I want to know that I got the image using my skills as a photographer, not my skills as a director or stage manager. (..)

Weddings follow a pattern, and the challenge for me is to get better, more interesting images that follow that pattern. At the end of each season, if I can update my images on my website with more creative images, then I feel I’ve accomplished something.” (Jeff Ascough).

Suficiente motive pentru a ma inscrie la seminarul sustinut de inconfundabilul Jeff Ascough, organizat miercuri – 24 februarie 2016 de Canon Romania. Interesul a fost cu atat mai mare pentru ca ii cunosteam munca si stiam ca stilul lui naste permanent controverse in randul fotografilor de evenimente.

Ce as putea spune despre seminar?

Am vazut multa emotie in fotografia lui. Am descoperit un fotograf diferit si unic in acelasi timp (flash folosit extrem de rar, zgomot de imagine destul de pronuntat, 90% din imagini in alb negru, etc.) si totodata am descoperit o persoana cu un umor fantastic.

Am plecat spre casa fericit ca am fost intre cei 500 de norocosi care s-au inscris (la timp) si au participat la acest seminar. Dar surpriza cea mare urma sa vina. Camere Digitale (www.cameredigitale.ro) m-a surprins pentru a doua oara intr-un mod foarte placut (prima oara a fost prin preturile extrem de competitive, echipamentul meu fiind achizitionat in mare parte de la ei). Mi s-a oferit o invitatie la ceea ce avea sa fie un workshop restrans extrem de reusit cu Jeff Ascough. Eu si inca 19 norocosi urma sa participam in data de 26 februarie 2016 la un workshop in adevaratul sens al cuvantului.

Profesionalismul a fost cuvantul de ordine:

  • Camere Digitale mi-a oferit toate informatiile la timp: locatie, ora de incepere, persoana de contact, detalii organizatorice.
  • Ionut Staicu, fotograf roman de fashion (http://staicuphotography.ro/works.html) a fost o gazda excelenta si o persoana cu foarte mult bun simt. Ma bucur ca am avut onoarea sa-l cunosc.
  • Canon Romania a adus o sumedenie de aparate foto, blitz-uri si obiective de top. Vedeta a fost noul 1Dx Mark II, o “bestie” de aparat. Fiind insa inca in faza de preproductie, nu au putut fi introduse cardurile participantilor in aparat.
  • Jeff Ascough, extrem de punctual si dornic sa ne impartaseasca din experienta lui
  • Modele cu rochii si costume superbe

In ciuda faptului ca au fost prezente modele profesioniste, workshop-ul nu s-a axat pe shooting. Timpul a fost prea scurt. Jeff insa a exemplificat informatia folosindu-se de acestea. Mai jos cateva imagini “behind the scene”.

In timp ce le oferea indicatii despre cum sa se pozitioneze astfel incat fotografia sa nu fie una formala (cea cu care nu se impaca foarte bine) ci una originala, am avut posibilitatea sa surprind cateva ipostaze si emotii.

Sunt multe de povestit, insa ma opresc aici, cu convingerea ca “it is more important to click with people than to click the shutter.” – Alfred Eisenstaedt